Υποστηρίζουμε τεχνικά πάνω από 4.500 ανελκυστήρες παγκοσμίως!

Η PAPPAS Elevators έχει τη δυναμική να υποστηρίζει τεχνικά πάνω από 4.500 ανελκυστήρες παγκοσμίως! Και αυτό γιατί επενδύει σε προσωπικό και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Η συντήρηση του ανελκυστήρα είναι μία απαραίτητη διαδικασία, η οποία πρέπει να εφαρμόζεται τακτικά και προσεκτικά από εξειδικευμένο συνεργείο.

Η έλλειψη τακτικής Τεχνικής Υποστήριξης (Συντήρησης) καθιστά τον ανελκυστήρα μη ασφαλή. Επίσης, συντελεί στην επιτάχυνση της φθοράς και στην παρουσίαση βλαβών με συνέπεια την πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση και την εν γένει μείωση του χρόνου ζωής του ανελκυστήρα.

Η συντήρηση του ασανσέρ είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

Η εταιρεία PAPPAS Elevators προσφέρει το πλέον πλήρες πακέτο τεχνικής υποστήριξης στην αγορά. Στόχος η απόλυτη ασφάλειά σας και η διαρκής βελτίωσή μας!

Καλύπτουμε όλες τις κατηγορίες μηχανημάτων ανύψωσης όπως

Συχνές ερωτήσεις

Είναι υποχρεωτική η συντήρηση του ασανσέρ;
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχετε στο νου σας είναι πως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 4 παρ.1) η συντήρηση ενός εγκατεστημένου ανελκυστήρα είναι υποχρεωτική. Έτσι για να είστε καλυμμένοι από το νόμο πρέπει να φροντίσετε να πραγματοποιείται ο απαραίτητος αριθμός συντηρήσεων ανάλογα με το αν μένετε σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία ή αν πρόκειται για τον ανελκυστήρα του χώρου εργασίας σας.
Κάθε πότε πρέπει να πραγματοποιείται η συντήρηση;
Γενικά, είναι λογικό πως ο κάθε τύπος ανελκυστήρα χρειάζεται έναν διαφορετικό αριθμό συντηρήσεων σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Έτσι ανάλογα με τον κατασκευαστή, την ποιότητα, τη χρήση και την παλαιότητα του δικού σας μπορείτε εσείς να ορίσετε πόσες φορές χρειάζεται η συντήρηση. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να σας διαφεύγει ότι οι φορές που θα επιλέξετε να πραγματοποιείται η συντήρηση δεν μπορούν να είναι λιγότερες από τις υποχρεωτικές που ορίζει η νομοθεσία. Πιο αναλυτικά σύμφωνα πάντα με το νόμο ισχύουν τα εξής:
 • Αν έχετε ασανσέρ στη μονοκατοικία σας, ανεξάρτητα από τους ορόφους και τις στάσεις είστε υποχρεωμένοι να το συντηρείτε κάθε 2 μήνες
 • Αντίστοιχα για τους ανελκυστήρες της πολυκατοικίας ή του ξενοδοχείου σας (λιγότερες από 200 κλίνες) η συντήρηση πρέπει να γίνεται κάθε 45 μέρες
 • Για τους ανελκυστήρες σε δημόσιους χώρους, σιδηροδρομικούς σταθμούς, υπόγειες/υπέργειες διαβάσεις, χώρους στάθμευσης και γενικότερα σε κτήρια που συνωστίζεται πολύς κόσμος είναι υποχρεωτικό η συντήρηση να γίνεται 2 φορές το μήνα.
 • Αν είστε ιδιοκτήτης μεγάλου ξενοδοχείου (πάνω από 200 κλίνες) ή καταστήματος που εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό πελατών, χρειάζεστε υποχρεωτικά συντήρηση του ανελκυστήρα σας 2 φορές το μήνα. Ο ίδιος αριθμός συντηρήσεων ισχύει και για τα νοσοκομεία καθώς και για χώρους που εκτίθενται σε ιδιαίτερες επιδράσεις του περιβάλλοντος π.χ. πολύ ψηλή/χαμηλή θερμοκρασία, αυξημένος κίνδυνος διαβρώσεων, εκρήξεων κτλ.
Η πιστοποίηση και η συντήρηση του ασανσέρ είναι το ίδιο;
Με μία λέξη, όχι. Κάτι που πρέπει να γνωρίζετε πριν μιλήσουμε για τη διαδικασία της συντήρησης είναι πως σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο με την πιστοποίηση. Πρώτον και κύριον, η πιστοποίηση γίνεται από εγκεκριμένους φορείς με άδεια από το Υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ η συντήρηση όπως θα πούμε στη συνέχεια από εταιρείες συντήρησης. Στη συντήρηση εκτελούνται οι διαδικασίες για τη διατήρηση των μηχανισμών σε άριστη κατάσταση, ενώ στην πιστοποίηση ουσιαστικά πραγματοποιείται η επιθεώρηση του ανελκυστήρα και ελέγχεται αν είναι κατασκευασμένος σύμφωνα με τα νόμιμα πρότυπα.
Από ποιους γίνεται η συντήρηση;
Αν αναρωτηθήκατε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για τη διατήρηση του ασανσέρ σας σε καλή κατάσταση, τότε οι απάντηση είναι πως η συντήρηση πραγματοποιείται από εξειδικευμένους και αδειούχους συντηρητές. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε την εταιρεία συντήρησης που θέλετε να αναλάβει το δικό σας ανελκυστήρα. Η εμπειρία και η γνώση των τεχνικών σχετικά με τους μηχανισμούς και τα συστήματα θα εξασφαλίσει την ασφάλεια και τη σιγουριά σας όταν τον χρησιμοποιείτε.
Τι πρέπει να γίνεται σε μια συντήρηση;
Το συνεργείο τεχνικών που αναλαμβάνει τον τακτικό έλεγχο και τη διατήρηση του ασανσέρ σας, είναι υπεύθυνο για να συντηρεί τα συστήματα και τους μηχανισμούς σε επίπεδο ανάλογο με εκείνο της ημέρας που εγκαταστάθηκε στην πολυκατοικία ή στο χώρο εργασίας σας. Για το σκοπό αυτό οι τεχνικοί επιβλέπουν τις ηλεκτρικές και μηχανικές διατάξεις ασφάλειας καθώς και τα υπόλοιπα εξαρτήματα και εξακριβώνουν αν λειτουργούν σωστά. Με απλά λόγια, σε μια συντήρηση οι ειδικοί πρέπει να εντοπίσουν οποιαδήποτε βλάβη ή απορρύθμιση των μηχανισμών και να την επιδιορθώσουν.
Ποιες εργασίες περιλαμβάνει η συντήρηση του ανελκυστήρα;
Μερικές από τις βασικές εργασίες που πραγματοποιεί το συνεργείο συντήρησης είναι η λίπανση, ο καθαρισμός και ο έλεγχος της λειτουργίας όλων των μηχανισμών και των συστημάτων. Συνήθως οι εταιρείες σάς παρέχουν δωρεάν κάλυψη σε αναλώσιμα όπως υλικά καθαρισμού, λιπαντικά και λάμπες. Οι τεχνικοί βολιδοσκοπούν τη συνολική εγκατάσταση (φρεάτιο-τροχαλιοστάσιο-μηχανοστάσιο) και εξασφαλίζουν την ασφάλεια και την καλή κατάστασή της. Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της συντήρησης του ασανσέρ σας είναι φυσικά ο εντοπισμός και η επιδιόρθωση τυχόν βλαβών. Αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες, οι συντηρητές πρέπει να σας αφήνουν μία πλήρη βάση δεδομένων για τις συντηρήσεις. Σε αυτή αναγράφονται όλα τα στοιχεία, όπως το ιστορικό, τα υλικά και τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιήθηκαν ή ποια βλάβη επισκευάστηκε κτλ. Σε μερικές εταιρείες θα βρείτε ακόμα και ηλεκτρονική βάση δεδομένων καταγραφής.
Ποιος πληρώνει για τη συντήρηση του ανελκυστήρα;
Ένα αρκετά συχνό μπέρδεμα που προκύπτει αρκετές φορές μεταξύ των ενοίκων ή των ιδιοκτητών σε μια πολυκατοικία είναι το ποιος και πόσες φορές θα χρειαστεί να πληρώσει για τη συντήρηση του ανελκυστήρα. Θα ήταν λογικό να σκεφτείτε πως εφόσον πραγματοποιούνται περίπου 8-9 συντηρήσεις το χρόνο σε μια πολυκατοικία όπως είπαμε προηγουμένως θα χρειαστεί να πληρώσετε και τις αντίστοιχες φορές για τη διατήρηση του ασανσέρ, στην πραγματικότητα όμως αυτό δεν ισχύει. Ο λόγος είναι πως κατά την αρχική τοποθέτηση του ανελκυστήρα ο εργολάβος υπογράφει με τον συντηρητή ένα συμφωνητικό στο οποίο αναγράφεται το κόστος για την ετήσια συντήρηση. Το συμφωνητικό αφού φυσικά το αποδεχτείτε όλοι οι ένοικοι/ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων στην πολυκατοικία, πρέπει να ξέρετε πως δεν αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό φορών που θα γίνει η διαδικασία. Με αυτόν τρόπο σας δίνεται η δυνατότητα να συμφωνήσετε περισσότερες συντηρήσεις αν το επιθυμείτε. Το ετήσιο κόστος για τη συντήρηση θα το εξοφλείτε όλοι όσοι μένετε στην πολυκατοικία με ένα ποσό στα κοινόχρηστα της χρονιάς. Αν είστε ένοικος και όχι ιδιοκτήτης του διαμερίσματος πρέπει να γνωρίζετε πως το πάγιο ποσό για τη συντήρηση του ανελκυστήρα επιβαρύνει εσάς και όχι τον ιδιοκτήτη.
Τι γίνεται αν το ασανσέρ σταματήσει να λειτουργεί;
Αν το ασανσέρ σας έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, πρέπει να το δηλώσετε στην αρμόδια υπηρεσία τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για το διάστημα αυτό δεν είστε υποχρεωμένοι να κάνετε καμία συντήρηση. Αν όμως είναι εκτός λειτουργίας για πάνω από 3 μήνες, τότε πριν αρχίσει να λειτουργεί ξανά θα πρέπει να ξέρετε πως θα χρειαστεί και πάλι συντήρηση σύμφωνα με την παράγραφο 2(ερώτηση 2) του νόμου.
Τι πρέπει να κάνει ο διαχειριστής αν παραιτηθεί ο συντηρητής του ανελκυστήρα ή αν θέλετε να αλλάξετε συνεργείο;
Αν το συνεργείο θέλει να παραιτηθεί από τη συντήρηση ενός ανελκυστήρα η νόμιμη διαδικασία είναι να ενημερώσει το διαχειριστή με έγγραφη συστημένη επιστολή τουλάχιστον 20 μέρες πριν. Στο διάστημα αυτό πρέπει να υποβάλλει την παραίτησή του με υπεύθυνη δήλωση στη διεύθυνση Ανάπτυξης για να ενημερωθεί το μητρώο των συνεργείων συντήρησης. Αντίστοιχα, αν θέλετε να αλλάξετε συντηρητές τότε ο διαχειριστής πρέπει να ενημερώσει το συνεργείο τουλάχιστον 20 μέρες πριν με συστημένη επιστολή και στο διάστημα αυτό να αναθέσετε τη συντήρηση σε νέο συνεργείο. Ο νέος συντηρητής πρέπει να δώσει στο διαχειριστή της πολυκατοικίας σας (ή σε εσάς αν πρόκειται για μονοκατοικία) εγγράφως όλους τους κωδικούς για τη λειτουργία του ανελκυστήρα.
Μπορείτε να αναθέσετε εργασίες συντήρησης σε άλλο συντηρητή εκτός από τον Υφιστάμενο;
Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως δεν μπορείτε να αναθέσετε κάποια επισκευή ή επιδιόρθωση σε άλλα πρόσωπα εκτός από το νόμιμο συντηρητή σας. Στην περίπτωση που το επιθυμείτε θα χρειαστεί να αλλάξετε συνεργείο. Συμπερασματικά, να θυμάστε πως η συντήρηση του ανελκυστήρα γίνεται όχι μόνο για να είστε νομοταγείς αλλά και για να εξασφαλίζει την καλή λειτουργία και την ασφάλεια των μεταφορών σας.
 


Καλέστε μας για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το τι περιλαμβάνει η συντήρηση ενός ασανσέρ και να σας ενημερώσουμε για τις τιμές μας.

 

01Το πληρέστερο πρόγραμμα Μηνιαίας Συντήρησης:

 • Πιστοποίηση TÜV CERT
 • Service Book με checklist ελέγχων για καλύτερο έλεγχο των συντηρήσεων
 • Ποιοτικός έλεγχος
 • Δωρεάν μηνιαίος καθαρισμός φρεατίου
 • Αρωματισμός Θαλάμου

01Το πληρέστερο πρόγραμμα Μηνιαίας Συντήρησης:

 • Πιστοποίηση TÜV CERT
 • Service Book με checklist ελέγχων για καλύτερο έλεγχο των συντηρήσεων
 • Ποιοτικός έλεγχος
 • Δωρεάν μηνιαίος καθαρισμός φρεατίου

02Γρήγορη και ΔΩΡΕΑΝ αποκατάσταση Βλάβης 365 ημέρες (Free & Fast Repair):

 • Μέσος χρόνος ανταπόκρισης σε κάθε βλάβη λιγότερη από 90 λεπτά
 • Άμεση διαθεσιμότητα ανταλλακτικών
 • Δυνατότητα εξυπηρέτησης 24/7

02Γρήγορη και ΔΩΡΕΑΝ αποκατάσταση Βλάβης 365 ημέρες (Free & Fast Repair):

 • Μέσος χρόνος ανταπόκρισης σε κάθε βλάβη λιγότερη από 90 λεπτά
 • Άμεση διαθεσιμότητα ανταλλακτικών
 • Δυνατότητα εξυπηρέτησης 24/7

03Προσωπικός Εξειδικευμένος Τεχνικός:

 • Για τη μηνιαία προληπτική συντήρηση

04Τηλεφωνική Υποστήριξη:

 • 365 ημέρες, 24/7

05Ηλεκτρονικό Σύστημα Παρακολούθησης Ανελκυστήρα:

 • πρόβλεψη και πρόληψη δυσλειτουργιών – ALERTS

05Ηλεκτρονικό Σύστημα Παρακολούθησης Ανελκυστήρα:

 • πρόβλεψη και πρόληψη δυσλειτουργιών – ALERTS

06Εγγύηση Μηχανημάτων:

 • Ισχύει για πελάτες που έχουμε κάνει την εγκατάσταση
 • Ισχύει για πελάτες που έχουμε αναβαθμίσει τον ανελκυστήρα τους

06Εγγύηση Μηχανημάτων:

 • Ισχύει για πελάτες που έχουμε κάνει την εγκατάσταση
 • Ισχύει για πελάτες που έχουμε αναβαθμίσει τον ανελκυστήρα τους


Για εσάς η λειτουργικότητα, η αισθητική και η προηγμένη ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτες;

Καλέστε μας τώρα στο 210-2320086
ή συμπληρώστε τη φόρμα εκδηλωσης ενδιαφέροντος.

Επιλογή υπηρεσίας μας

Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά