Πόρτες ΑσανσέΡΤΕΣ ΑΣΑΝΣΕΡ

Σε κάθε είσοδο του φρεατίου, ασχέτως με τον τύπο του ανελκυστήρα (υδραυλικός ή ηλεκτρομηχανικός), θα πρέπει για λόγους ασφαλείας (πτώση ατόμων μέσα στο φρεάτιο) να υπάρχουν θύρες φρέατος οι οποίες πρέπει να είναι πάντα μανταλωμένες, εκτός από τον όροφο που βρίσκεται σταματημένος ο θάλαμος.

 

Τύποι θυρών φρέατος

Ανάλογα με την αυτοματοποίησή τους διακρίνονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες:

 • Ημιαυτόματες θύρες φρέατος
 • Αυτόματες θύρες φρέατος

 

Ημιαυτόματες θύρες φρέατος

Ημιαυτόματες είναι οι θύρες των ορόφων που ανοίγουν με τη βοήθεια του χεριού του επιβάτη και κατόπιν κλείνουν μόνες τους αυτόματα με τη βοήθεια ελατηριωτών συστημάτων ή με τη βοήθεια αλυσίδας.

Η στήριξη της κοινώς γνωστής πόρτας του ασανσέρ γίνεται επάνω σε ισχυρούς μεντεσέδες, ώστε να αποφεύγεται το κρέμασμά τους που θα είχε ως αποτέλεσμα να “βρίσκει” στο δάπεδο κατά τη διάρκεια του ανοίγματος και του κλεισίματος.

Το πλάτος τους είναι συνήθως από 550mm έως 1300mm πλάτος και 2000mm ύψος.

Τα θυρόφυλλα και τα πλαίσια τους κατασκευάζονται από λαμαρίνα DKP πάχους 1,25mm και 1.5mm αντίστοιχα, με εσωτερικές ενισχύσεις. Τα φύλλα παρουσιάζουν αντοχή στις κρούσεις και στερεώνονται με κρυφούς μεντεσέδες.

Όλες οι επιφάνειες των θυρών είναι λείες εσωτερικά και εξωτερικά. Στην περιοχή του πόμολου φέρουν ειδικό διαφανές άνοιγμα παρατήρησης διαστάσεων 15x15cm, το οποίο καλύπτεται με ειδικό οπλισμένο τζάμι.

Τα προϊόντα μας φέρουν όλες τις απαραίτητες ηλεκτρικές επαφές ασφαλείας καθώς και σύστημα προμανδάλωσης με ηλεκτρομαγνήτη.

 
 

Διαστάσεις Ημιαυτόματης θύρας φρέατος

Θα τις βρείτε στο εμπόριο στις παρακάτω κύριες διαστάσεις.

 Αυτόματες θύρες φρέατος

Αυτόματες ονομάζονται οι πόρτες του ανελκυστήρα που ανοίγουν και κλείνουν μόνες τους (με τη βοήθεια μικρού ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος είναι τοποθετημένος στην οροφή του θαλάμου) χωρίς τη βοήθεια του χεριού του επιβάτη.

Είναι σχεδιασμένες με γνώμονα τις Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές, τις ανάγκες των εγκαταστατών και τις επιθυμίες των τελικών χρηστών.

Με το ειδικό σύστημα εμπλοκής μεταξύ θύρας φρέατος και ορόφου που φέρει ο μηχανισμός αυτός, παρασύρει σε κίνηση τα φύλλα της θύρας του φρέατος.

Τα φύλλα κρέμονται από το επάνω μέρος σε ράγες διαστάσεων 50x13mm από κατεργασμένο χάλυβα και κυλούν πάνω σε ισχυρές ρόδες των οποίων τα ρουλεμάν είναι κλειστού τύπου και δεν απαιτούν λίπανση.

Το κάτω μέρος των θυρών κινείται εντός αυλακιών (sill), τα οποία είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, οδηγούμενο από ειδικά πλαστικά πέδιλα ολίσθησης (γλίστρες).

Η ταχύτητα κίνησης των φύλλων έχει ορισθεί στα 0,3m/sec.

Οφέλη που απολαμβάνει ο χρήστης από το συγκεκριμένο προϊόν:

 • Μεγάλος εύρος επιλογών από επενδύσεις με ανοξείδωτο ή χρώματα της αρεσκείας του πελάτη με ηλεκτροστατική βαφή.
 • Εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση , αξιοποιώντας μοναδικές τεχνολογικές καινοτομίες.
 • Στιβαρή κατασκευή. Τα φύλλα των θυρών του φρέατος είναι κατασκευασμένα από λαμαρίνα DCP πάχους 1,5mm, με οριζόντιες ενισχύσεις καθ’ όλο το ύψος τους, που εξασφαλίζουν μεγάλη αντοχή έναντι των χτυπημάτων από άτομα ή αντικείμενα ή από ειδικό γυαλί ασφαλείας ανθεκτικό στις κρούσεις.
 • Καινοτόμες μηχανικές και ηλεκτρονικές εφαρμογές για μέγιστη ασφάλεια και αξιοπιστία.
 • Ποιοτική και αθόρυβη λειτουργία.
 • Αυτόματος (ηλεκτρονικός) και χειροκίνητος απεγκλωβισμός.Αριθμός φύλλων θύρας φρέατος

Μια θύρα φρέατος διαθέτει και έναν αριθμό φύλλων. Ανάλογα το εργοστάσιο κατασκευής διακρίνονται σε:

 • Μονόφυλλη
 • Δίφυλλη πλευρικού και κεντρικού ανοίγματος
 • Τρίφυλλη πλευρικού ανοίγματος
 • Τετράφυλλη πλευρικού ανοίγματος
 • Εξάφυλλη κεντρικού ανοίγματος
 • Οκτάφυλλη κεντρικού ανοίγματος
GR