Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 00:00

Ο ελληνικός ορισμός του «επιχειρείν καινοτομώντας» σε Ελλάδα και εξωτερικό!

Ελάχιστοι γνωρίζουν αρκετά πράγματα για τον κλάδο των ανελκυστήρων. Πρόκειται για μία αγορά με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στην ελληνική επικράτεια, που στόχο έχει την παροχή ασφάλειας στις μετακινήσεις των ατόμων εντός των κτιρίων.

Μια τυπική εταιρεία ανελκυστήρων προσπαθεί απλώς να διασφαλίζει την ορθή λειτουργία ενός ασανσέρ, ενώ επιχειρηματικά, λειτουργεί συνήθως με αδράνεια και εσωστρέφεια, επιδιώκοντας το μηνιαίο έσοδο από τους πελάτες που εξυπηρετεί.

Στο περιβάλλον αυτό, υπάρχουν όμως και εταιρείες που βλέπουν τον κλάδο με εντελώς διαφορετικό μάτι. Είναι τουλάχιστον αισιόδοξο, ειδικά στις ημέρες μας, να ανακαλύπτεις επιχειρήσεις που τολμούν και επιτυγχάνουν, που υλοποιούν καινοτόμα βήματα με βλέμμα και στις ξένες αγορές. Μία από αυτές, είναι ηPAPPAS elevators(ΠΑΠΠΑΣ Ανελκυστήρες), η οποία ιδρύθηκε από τον κ. Στάθη Παππά ως μια τεχνική εταιρεία το 1979. Σήμερα, περισσότεροι από500.000 άνθρωποιμετακινούνται καθημερινά με ανελκυστήρες PAPPAS σε Ελλάδα και εξωτερικό. Βλέποντας όμως το περιβάλλον να γίνεται ολοένα και πιο εχθρικό για επιχειρηματική ανάπτυξη, η δεύτερη γενιά της οικογένειας αποφάσισε να τολμήσει και μάλιστα σοβαρά.

Δημιούργησε ένα μοναδικό κέντρο καινοτομίας ανελκυστήρων (PAPPAS Innovation Center), επενδύοντας πάνω από1,4 εκατ. €τα τελευταία τρία χρόνια, με στόχο τη δημιουργία ανελκυστήρων"προηγμένης ασφάλειας"και τη διάθεσή τους κυρίως σε χώρες του εξωτερικού. Ήδη, το πρώτο ελληνικό και πετυχημένο δημιούργημα του κέντρου καινοτομίας, είναι η σειράProton, η πρώτη “modular” σχεδίαση ανελκυστήρα. Μια καινοτόμος λύση «Plug and Play», που μειώνει το χρόνο εγκατάστασης του ανελκυστήρα κατά τουλάχιστον 20%, εκμηδενίζοντας παράλληλα τα σφάλματα κατά την τοποθέτηση και λειτουργία του.

Αποτελεί ένα εγχείρημα – διαμάντι, όχι μόνο για το συγκεκριμένο κλάδο, αλλά για ολόκληρη την ελληνική επιχειρηματική σκηνή, καθώς είναι συνολικής έκτασης 5.600τμ, ενσωματώνειτμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D)απαρτιζόμενο απόΈλληνες μηχανικούς, διαθέτει τρεις πύργους δοκιμών προσομοίωσης πραγματικού κτιρίου, σύγχρονα εργαστήρια και προηγμένους χώρους ποιοτικού ελέγχου και παραγωγής. Η ρηξικέλευθη διαφοροποίηση έναντι της κοινής πρακτικής, είναι ότι κάθε ανελκυστήρας στο PAPPAS Innovation Center προσυναρμολογείται πριν "ταξιδέψει" στο κτίριο που πρόκειται να εγκατασταθεί.

ΗPAPPAS elevators έχει ήδη διεισδύσεισε περισσότερες από10 χώρες, όπως Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Αραβικές χώρες κλπ, επιτυγχάνοντας το 2014τριπλασιασμό του τζίρου εξαγωγώνέναντι του 2013. Παράλληλα, η εταιρεία προβλέπει αντίστοιχη ανάπτυξη και για το 2015, διαμορφώνοντας τις πωλήσεις εξωτερικού σχεδόν στο 25% των συνολικών πωλήσεών της.

pappas

Ο Γιάννης Παππάς, CEO της PAPPAS elevators, εμπνευστής του συγκεκριμένου εγχειρήματος, σε κατ' ιδίαν συζήτηση τόνισε: "Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το PAPPAS Innovation Center, το μοναδικόHub καινοτομίαςγια τον κλάδο των ανελκυστήρων, διότι αφενός συνδυάζει το μεράκι μας για δημιουργία προηγμένης τεχνολογίας και αφετέρου, αξιοποιεί Έλληνες μηχανικούς και μας γεμίζει αισιοδοξία ότι μπορούμε να μεταφέρουμε ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη με ελληνικούς ανελκυστήρες."

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το PAPPAS Innovation Center στο www.pappaslift.gr.

Ψάχνετε λειτουργικότητα, αισθητική και προηγμένη ασφάλεια;

Καλέστε μας τώρα στο 210.23.20.086 ή συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος